Dad sneakers – de ugly sneaker hype

Fila Disruptor sneakers - dad sneakers

Sinds vorig jaar is de dad sneaker een trend waar je niet omheen kan en ongetwijfeld heb je deze al vaak in het straatbeeld gezien. Maar wat is precies een dad sneaker en waar komt deze hype vandaan?

Dad sneakers

De dad sneaker, ook wel de ugly sneaker of chunky sneaker genoemd, is geïnspireerd op de sneakers die je vader in de 90’s droeg. Een sportschoen met grove zolen, felle kleuren en grafische details, je kunt het je waarschijnlijk nog wel herinneren. Deze sneakertrend uit de jaren 90 is in een modern jasje gestoken en inmiddels een ware hype geworden. Hoe grover de zolen, hoe beter, hoe feller de keuren, hoe beter! Met de dad sneaker ga je nooit de mist in en kun je alle kanten op.

Heb je nog geen dad sneakers in de kast staan? Wij zetten de populairste modellen voor je op een rij, zodat je snel een mooi paar chunky sneakers aan je collectie toe kunt voegen.

Fila Disruptor

Een merk dat goed in speelt op de dad sneaker trend is Fila. Dit merk was in de jaren 90 ook al één van onze favorieten en is nu helemaal terug van weggeweest. De Fila Disruptor Low heeft de kenmerkende grove zool en ook het bovenwerk springt direct in het oog. Het Fila logo staat in grote letters op de sneaker, voor het ultieme 90’s gevoel!

Bronx Bubbly

Dit merk hebben wij onlangs aan onze collectie toe mogen voegen en zijn hier enorm trots op! De Bronx Bubbly behoort tot één van onze favoriete dad sneakers en dit model loopt ook nog eens super comfortabel. Een echte eyecatcher voor jouw sneaker collectie!

Bronx dad sneakers

Karl Lagerfeld Ventura

Als we het hebben over de dad sneaker dan mag de collectie van Karl Lagerfeld zeker niet ontbreken. Het model ‘Ventura’ en ook de ‘Aventur’ is een goed voorbeeld van een strakke dad sneaker die je goed kunt combineren met je outfits. De sneaker is gemaakt van hoogwaardige materialen en is uiterst netjes afgewerkt. Ook dit is dus een echte must have, vooral als je de dad sneaker iets subtieler wilt dragen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *