Duurzame sneakers zijn de toekomst!

duurzame-sneakers-trend

Duurzame sneakers? Het is misschien wel een van de belangrijkste trends in de sneaker wereld. Dat deze trend zo belangrijk is, is natuurlijk niet zo gek, want het is wel gebleken dat we met zijn allen wat bewuster en duurzamer moeten gaan leven als we nog lang willen genieten van onze mooie aarde. Om deze reden is het voor bedrijven erg belangrijk om mee te gaan in de duurzame trend willen ze relevant blijven in de toekomst.

kids-sneakers-duurzaam

Duurzame sneakers steeds populairder

Merken als Nike, Adidas, Diadora zijn allemaal merken die de overstap hebben gemaakt naar het ontwikkelen van duurzame sneakers. Zo is bijvoorbeeld de sneaker Adidas Supercourt een erg duurzame schoen aangezien deze volledig gemaakt is van gerecycled materiaal. Hiernaast zijn er nog meer dingen die deze schoen erg duurzaam maken. Nieuwsgierig naar wat deze dingen zijn? Neem dan zeker een kijkje naar de blog Adidas duurzame sneakers.

heren-sneakers-duurzaamheid

Duurzame tassen en accessoires

Naast het feit dat sneakers steeds duurzamer worden, gaan veel ander soort producten ook mee in deze duurzame trend. Zo produceert het merk YLX Gear duurzame rugtassen. YLX Gear heeft een collectie rugtassen die gemaakt zijn van gerecyclede flessen. Met deze collectie proberen ze hun steentje bij te dragen aan een schoner milieu.

Vegan Sneakers

Het merk Puma heeft al een aantal stappen vooruit gezet in het produceren van duurzame sneakers. Zo hebben ze een nieuw model in hun collectie genaamd Mirage Tech. De Puma Mirage Tech is een sneaker waarvan de onderdelen volledig vrij zijn van dierlijke ingrediënten. Zo is de buitenkant van de schoen bijvoorbeeld gemaakt van vegan leer. Neem jij straks een sprong in de toekomst met het dragen van deze schoenen? Bekijk snel de Puma Mirage Tech van de sneaker collectie van Puma en laat je inspireren!

dames-duurzame-sneakers

Milieu vriendelijke productie processen

Tot slot proberen veel merken hun gehele productieproces te verduurzamen dus naast duurzame producten, zorgen veel merken er tegenwoordig voor dat ze ook met bijvoorbeeld dozen waar de sneakers in zitten gemaakt zijn van duurzaam materiaal of accessoires zoals veters gemaakt worden van gerecycled materiaal. Met het verduurzamen van het gehele productie proces proberen diverse merken stappen te zetten naar het verminderen van hun voetafdruk.

Heb jij na het lezen van deze blog nou ook zoiets van ik vind duurzaamheid belangrijk en ik wil graag mijn steentje bijdragen aan een schonere toekomst? Dat kan! Wacht niet langer en neem snel een kijkje naar onze duurzame sneakers en accessoires collectie of duurzame tassen collectie van het merk YLX Gear op SNEAKERS.nl.

timberland-boots

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *