Maak het verschil met de adidas sneakers van gerecyclede zolen!

Iedereen kent vast wel het merk Adidas. Adidas is een groot sportmerk dat wereldwijd bekend is geworden door voornamelijk hun altijd elegante en stijlvolle uitstraling van kleding en schoenen.  Het sportmerk is opgericht in 1949 en is sindsdien niet meer weg te denken uit het huidige straatbeeld. Als merk is het belangrijk dat je ten alle tijden relevant blijft en dus telkens opzoek gaat naar nieuwe innovaties. Dit geldt ook zeker voor Adidas.

We weten allemaal dat het klimaat dagelijks verandert. Om klimaatverandering zo goed mogelijk tegen te gaan zullen we met zijn alle acties moeten ondernemen alleen zo kunnen we ervoor zorgen dat we nog lang kunnen leven op deze mooie aarde. Voor bedrijven is het noodzakelijk om duurzaam te worden willen ze relevant blijven en klimaatverandering tegen te gaan. Adidas weet dit maar al tegoed en heeft daarom hun strategie zodanig verandert dat ze inspelen op de duurzame trend. Zo is Adidas overgaan in duurzaam produceren. Alle materialen die ze gebruiken voor productie van schoenen en kleding hebben allemaal een duurzaam karakter, zo maken ze gebruik van gerecyclede materialen of duurzame materialen.

Hieronder zie je 2 Adidas sneakers waar gerecycled materiaal gebruikt is:

#1 Adidas Supercourt

adidas Supercourt wit

#2 Adidas Premiere

adidas Premiere Wit

Zowel bij de Adidas Supercourt sneakers en de Adidas Premiere sneakers zijn de zolen gemaakt van ‘’Better Rubber’’, dit is een innovatie, duurzamere samenstelling die bestaat uit 90% natuurlijk rubber en 10% gerecycled rubber. Natuurlijk rubber is een hernieuwbare grondstof, afgetapt van rubberbomen. Ook is het maken van de patronen van deze sneakers geperfectioneerd waardoor Adidas minder materiaal gebruikt en daardoor minder afval creëert tijdens de productie van deze schoenen. Dit nieuwe patroon – snijproces resulteert in een opvallende en unieke uitstraling van de sneakers.

Deze sneakers hebben dus een duurzaam karakter maar tegelijkertijd ook een frisse uitstraling. Maak jij straks het verschil door het kopen van deze sneakers die bijdragen aan een schonere toekomst?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *