Retro schoenen voor een tijdloze look

retro schoenen blog

Retro schoenen zijn al heel wat jaren een échte trend. Steeds meer merken komen dan ook met retro schoenen. Dit zijn vaak ook schoenen die gemakkelijk te combineren zijn en blijven in sommige gevallen echte klassiekers. Denk hierbij aan de Vans Checkerboard. In deze blog lees je over verschillende sneaker modellen die een retro touche hebben.

Wat zijn retro schoenen?

Wat zijn retro schoenen nu eigenlijk? Retro schoenen zijn schoenen die terugkeren na een aantal jaren met een nieuwe touche. Alles wat vroeger hot was keert weer terug en dat is ook het geval bij sneakers. Vaak zijn het sneakers die in de jaren ’70 of ’80 zijn uitgebracht.

Vans Checkerboard

Het checkerboard patroon is een bekend patroon geworden de afgelopen jaren. Vroeger was het checkerboard patroon helemaal hot en dat heeft Vans teruggebracht in een sneaker. Nu is dit patroon niet meer weg te denken uit het huidige straatbeeld. Het patroon in combinatatie op de Vans Old Skool creëert een retro schoen.

Vans Old Skool Checkerboard

PUMA Ralph Sampson

Ralph Samson is een oud NBA basketbal speler. De PUMA Ralph Sampson is dan ook geïnspireerd op deze oude basketbal legend. Deze casual sneaker is een combinatie van een sportieve stijl met moderne urban fashion.

PUMA Ralph Sampson

adidas Continental

Natuurlijk heeft adidas ook een retro schoen in het assortiment. De adidas Continental is geïnspireerd op de jaren ‘80 en stopt al jouw favorieten in één look. De sneaker past perfect bij alle outfits. Het is namelijk een klassieke witleren sneaker met een kenmerkende streep.

Reebok Club C

Een klassieke retro sneaker is het Reebok Club C model. Het is een tijdloze sneaker die in diverse kleur combinaties te verkrijgen is. De sneaker biedt veel conform en is een echte retro schoen.

Reebok-Club-C-witte-sneakers

Natuurlijk zijn dit niet alle retro schoenen die wij bij SNEAKERS in het assortiment hebben. Om meer retro schoenen te zien kun je een kijkje nemen naar onze gehele collectie aan retro sneakers.

Wil je op de hoogte worden gehouden van de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van sneakers? Op onze website vind je een breed assortiment aan topmerken. Volg ook onze social media kanalen om 24/7 up to date te blijven van de nieuwste trends en acties.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *