Schoenen inlopen: Hoe doe je dat?

schoenen-inlopen

Je kent het wel. Je hebt nieuwe schoenen gekocht, bent er super blij mee en je wilt ze direct vaak dragen. Helaas krijg je al vrij snel last van je voeten, omdat zo (nog) niet zo lekker lopen als je had verwacht. Dat is natuurlijk een grote tegenvaller, maar met onderstaande tips loop je binnen no-time op wolken!

Hoewel de meeste schoenen over het algemeen snel comfortabel zitten en zich snel naar jouw voeten vormen, zijn er ook schoenen die je goed moet inlopen. Hoe kan je dit het best doen en op welke manier kan je dit proces versnellen zodat je zorgeloos kan genieten van jouw favoriete schoenen? Je leest het allemaal in onze blog.

Waarom moet je jouw schoenen inlopen?

De reden dat sommige schoenen meer tijd nodig hebben om comfortabel aan te voelen ligt vaak aan het materiaal. Stevige duurzame materialen, zoals leer, hebben meer tijd nodig om zich aan de voet te vormen. Gun ze die tijd en zodra ze soepeler worden zullen ze als pantoffels aanvoelen.

hoe-moet-ik-mijn-schoenen-inlopen

1. Draag ze vaak en kort

De verleiding om jouw nieuwe schoenen gelijk hele dagen aan te doen is groot. Dit leidt vaak tot overlast op het einde van de dag. De schoen moet zich eerst aanpassen op jouw voeten. Draag ze eerst een uurtje in huis, maak een korte wandeling of doe er even boodschappen mee. Bouw dit vervolgens verder uit.

Draag nieuwe, harde, schoenen eerst halve dagen en bij gelegenheden waarbij je de mogelijkheid hebt om te zitten.

2. Draag dikke sokken

Tijdens het inlopen van nieuwe schoenen kunnen een paar dikke sokken wonderen doen. Door de dikte van de sokken gaan de schoenen automatisch uitzetten, waardoor ze sneller comfortabel zullen zitten.

vans-old-skool

3. Fietsen maar!

Boots of schoenen van leer kunnen in het begin stroef aanvoelen. De eerste stappen met deze schoenen kunnen als onprettig worden ervaren. Een goede oplossing hiervoor is een rondje gaan fietsen. Zo zet je geen hoge druk aan je voeten en hebben ze tijd om aan de pasvorm van de schoen te wennen.

4. Föhnen

Het is niet iets waar je gelijk aan denkt, maar föhnen kan helpen om jouw nieuwe aankoop in model te brengen. Draag een paar dikke sokken, doe de schoenen aan en begin te föhnen op de plekken waar je schoenen knellen. De warmte zorgt ervoor dat de stof soepeler wordt. Houdt de schoenen gedurende 10-15 minuten na het föhnen aan voor het beste resultaat. Dit trucje werkt zowel voor leren als synthetische schoenen.

5. Schoenspanner

Een schoenspanner is een gemakkelijke oplossing om ervoor te zorgen dat je schoenen minder strak zitten en wat soepeler aanvoelen. Daarnaast zorgt het ervoor dat ze langer mooi in model blijven. Schoenspanners heb je voor verschillende schoenen. Sommige rekken de schoen enkel in de lengte, terwijl andere dit op meerder vlakken doen. Ben je van plan om een schoenspanner te kopen? Laat je adviseren zodat je de juiste variant kiest.

Bonus tip: pas de schoenen aan het einde van de dag. Dan zijn je voeten al gezwollen. In de ochtend zijn je voeten wat ‘compacter’ waardoor jij je wel eens kan vergissen in de maat.

Ten slotte is het kiezen van de juiste maat van het allergrootste belang. Koop nooit te kleine schoenen, omdat jouw maat is uitverkocht. Daar zal je achteraf spijt van krijgen.

Lukt het je met behulp van bovenstaande tips alsnog niet om jouw nieuwe schoenen in te lopen en wil je de schoenen toch écht houden? Ga dan langs je lokale schoenmaker.

Lees ook: Sneakers voor brede voeten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *