HOW-TO: SCHOENEN SCHOONMAKEN (5 TIPS)

13 FEBRUARI, 2018

Na een avondje uit schrik je meestal als je naar je voeten kijkt: je schoenen zitten onder de sporen van een wild avondje uit. Wees gerust, de meest ranzige sporen zijn weg te wissen, want zelfs na een wild avondje uit, kunnen jouw schoenen nieuw leven in worden geblazen (ja hoor, zelfs witte schoenen kun je schoonmaken)! Hoe kan ik ze weer zo goed als nieuw krijgen, vraag je je vast af?! Lees verder om erachter te komen hoe je jouw schoenen weer splinterschoon kunt krijgen.

Sneakers schoonmaken doe je zo

Een schoen schoonmaken is niet altijd makkelijk. Daarom hebben wij een aantal tips voor jou die dit een stuk makkelijker maken. Hieronder een overzicht van de meest gangbare trucjes die helpen bij je schoenen schoonmaken:

 Tip 1:

 Begin eerst met het verwijderen van je veters. Ze zullen vast een heel ander kleurtje hebben gekregen. Je kunt de veters het beste even in een sopje laten weken. Helpt dat niet? Dan kun je nieuwe veters aanschaffen.

 Tip 2:

 Afhankelijk van het type materiaal begin je in de volgende stap met het schoonpoetsen van je schoenen.

Canvas schoenen schoonmaken

 Voor dit type schoen raden wij aan om ze in een teiltje met water en wat wasmiddel te plaatsen en (voorzichtig) schoon te boenen met een tandenborstel. Spoel de schoenen tussendoor een keer af en herhaal dit tot het canvas schoon is. Spoel ze naderhand ook weer goed af om er zeker van te zijn dat er geen zeepresten achter blijven, deze zorgen namelijk weer voor nieuwe vlekken op je schoenen. Voor het drogen adviseren wij je om een prop papier in de schoenen te stoppen, zodat ze optimaal goed kunnen drogen zowel van buiten als van binnen en om ervoor te zorgen dat de schoenen hun vorm behouden. Je kunt de schoenen het beste aan de lucht laten drogen. Leg je ze op de verwarming, dan bestaat de kans dat ze krom trekken.

Leren schoenen schoonmaken

Bij het materiaal leer is het noodzakelijk om te weten wat voor vlekjes je hebt op je schoenen. Gaat het bijvoorbeeld om watervlekjes, of juist om de overige vlekjes die vaak niet te verklaren zijn?

 Zijn het watervlekjes? Veeg ze dan weg door een vleugje vaseline te gebruiken. Gebruik vervolgens een wollen doek om de vaseline weg te poetsen. Overige vlekken kun je eventueel met de binnenkant van de schil van een banaan schoon vegen. Daarnaast raden wij aan om je schoen in te sprayen (van tevoren is natuurlijk verstandig). Op onze webshop vind je allerlei sprays voor alle type schoenen.

Suède schoenen schoonmaken

Suède schoenen kun je het beste insprayen met een suède spray. Laat het vervolgens even intrekken en maak het met de stalen kant van een suède borstel voorzichtig schoon. Maak ze nooit schoon met water en zeep. Dat is absoluut een afrader! We adviseren om je suède schoenen meteen in te sprayen, voordat je ze überhaupt aan trekt. Zo voorkom je de ergste vlekken!

 Voor maximaal resultaat adviseren wij Crep Protect:

Interesse in bovenstaand product om je sneakers direct schoon te krijgen? De Crep Protect vind je op onze webshop.

 Algemene tips om je schoenen zo goed als nieuw te houden:

Tip 3:

Laat je schoenen niet in de zon staan (bijvoorbeeld achter ramen). In een donkere plek staan ze veilig. Hierdoor zullen ze minder snel verkleuren.

Tip 4:

Draag je suède schoenen? Zorg ervoor dat ze zo min mogelijk in contact komen met water.

Tip 5:

Voorkomen is beter dan genezen. Spray je schoenen regelmatig met een speciale spray.

Heb je deze trucjes uitgeprobeerd, maar lukt het écht niet om je sneakers schoon te maken? Of is schoenen schoonmaken niet helemaal jouw ding? Neem dan een kijkje op onze webshop en zoek een nieuw paartje uit.