Sneakers in natuurlijke tinten

blog-sneakers-in-natuurlijke-tinten

Steeds vaker zien we sneakers in duurzame materialen en natuurlijke tinten in het straatbeeld en deze trend zet zich deze zomer in een rap tempo voort. Ook team Sneakers is voorstander van deze ontwikkeling en daarom hebben wij ons wat meer verdiept in de filosofie achter deze trend.

Duurzame materialen en natuurlijke tinten

Los van het feit dat sneakers in neutrale kleuren altijd goed matchen bij de rest van je outfit, geeft het ook een rustige, basic look. Dit geldt overigens niet alleen voor je outfit, maar ook een interieur op basis van natuurlijke materialen en tinten doet het momenteel erg goed. Het is namelijk bewezen dat wanneer je neutrale tinten in je leefomgeving toevoegt, je meer rust en overzicht ervaart. Zo creëer je niet alleen een happy place, maar ook een ontspannen vibe.

Japandi

In Japan zijn er een aantal methoden om rust, harmonie en minimalisme op alle gebieden van je leven toe te passen. Namelijk; Wabi-Sabi, Kaizen en Chōwa. Daarnaast staat de Scandinavische woonstijl bekend om zijn stijlvolle en minimalistische stijl. Hieruit is een nieuwe trend ‘Japandi’ ontstaan. Deze invloed gaan we niet alleen in het interieur zien, maar brengt ook een beweging naar het modebeeld op gang.

Stijlvol eenvoudig

Less is more, maar niet per se voor je sneakercollectie. Gelukkig hoef je niet al je sneakers de deur uit te doen om een nieuwe zen look te creëren. Zorg voor een paar goede aankopen deze zomer. Een mooie sneaker met strakke lijnen, neutrale tinten, zonder al te veel versieringen. Hoe rustiger hoe beter. Wissel deze zo nu en dan af met je meest opvallende schoenen. Alles draait tenslotte om balans! Heel Feng-Shui.

Moodboard

Om te weten wat je ‘wensen’ zijn en welke interieur- en kledingstijl het beste bij je past, is het heel handig om foto’s van bijvoorbeeld pinterest te verzamelen en hiermee een moodboard te maken. Het werk heel verhelderend en het geeft in één oogopslag jouw persoonlijke stijl weer. Leuk en heel inspirerend! Heb je nu al zin om nieuwe sneakers te shoppen? Neem dan snel een kijkje op onze nieuwe sneakers pagina.

Guess who needs new shoes and an interior make-over?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *