Suède schoenen schoonmaken in 6 makkelijke stappen

blog-6-makkelijke-stappen-voor-het-schoonmaken-van-suede-schoenen

Dat schoenen niet voor altijd nieuw blijven is een feit. Hoe graag we dit ook zouden willen er komt een moment dat het schoonmaken van schoenen nodig is. Heb jij suède schoenen die vies zijn, maar weet je niet goed hoe je ze het beste kunt schoonmaken? Wees dan gerust, wij hebben namelijk 6 makkelijke stappen voor het schoonmaken van suède schoenen.

Stap 1: Zorg ervoor dat je schoenen droog zijn

Voordat je begint met het schoonmaken van suède schoenen is het belangrijk dat de schoenen goed droog zijn. Wanneer de schoenen al nat zijn voor het schoonmaken, zorg je ervoor dat de vlekken alleen maar erger worden.

Stap 2: Suède schoenen schoonmaken met een suède borstel

Maak de schoen schoon met een suède borstel. Een suède borstel heeft 2 kanten: eentje met stalen haartjes en eentje met rubberen haartjes. De stalen kant gebruik je voor het opruwen van suède en de rubberen kant gebruik voor het verwijderen van vuil.

Belangrijk: borstel altijd voorzichtig en in een richting zo beschadig je het suède namelijk het minste. Hebben je schoenen slijtplekken dan mag je best wat ruwer borstelen wel nog steeds in dezelfde richting. Als het goed is komen de haartjes zo meer omhoog waardoor de originele look van suède weer tevoorschijn komt.

blog-6-makkelijke-stappen-voor-het-schoonmaken-van-suede-schoenen

Stap 3: Suède herstellen

Moet je suède herstellen? Dan kun je gebruik maken van een speciale borstel, zoals de borstel uit onze crep protect collectie. Begin voorzichtig met wrijven over de slijtplekken en langzamerhand steeds wat meer druk te zetten totdat je de haartjes weer ziet. Met deze stap zorg je er ook voor dat de kleur van je suède sneakers wordt hersteld.

Stap 4: Verwijderen van vlekken

Vervelende watervlekken op bijvoorbeeld je suède laarzen of suède boots haal je er gemakkelijk uit door water toe te voegen. Breng met het borsteltje met de metalen kant wat water aan op de hele schoen en wrijf het er lichtjes in. Dep vervolgens met een droge doek het overtollige water eraf en dep de schoen zo ver mogelijk voorzichtig droog.

blog-6-makkelijke-stappen-voor-het-schoonmaken-van-suede-schoenen

Stap 5: Schoenen laten drogen

Laat de schoenen goed drogen voordat je ze weer aantrekt. Laat de schoenen aan de lucht drogen en zet ze niet bij de verwarming. Het beste kun je de schoenen buiten laten drogen.

Stap 6: Eindverzorging

Wanneer de suède schoenen goed droog zijn kun je ze nog een keer behandelen met een borsteltje, zo komen de haartjes goed overeind te staan. Tot slot spray je de suède schoenen in met een goede suède spray.

Ben je opzoek naar zo’n spray? Bekijk dan onze volledige collectie aan sneakercare producten.

Tot zover 6 makkelijke stappen voor het schoonmaken van suède schoenen. Krijg je je schoenen nou echt niet schoen of wil je toch liever een nieuw paar kopen? Neem dan eens een kijkje bij onze nieuwe sneaker collectie en laat je inspireren door het diverse aanbod!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *