Waarom Dr. Martens onmisbaar zijn voor je garderobe

Dr. Martens zijn niet meer weg te denken uit het modebeeld. Het ruige en geraffineerde karakter van deze boots geven je outfit meer flair, of je het nu combineert  met een leuk, bloemig jurkje met  ruches of met je favoriete versleten jeans. Het blijkt namelijk dat Dr. Martens veelzijdiger zijn dan velen aanvankelijk hadden gedacht.

Van werkschoen naar een modern schoenenmerk

Wist je dat in 1945 Dr. Klaus Maertens, een 25-jarige soldaat, zelf een unieke zool met luchtkussens heeft ontworpen, om zo het herstel van zijn gebroken voet te vergemakkelijken? Zelf heeft hij het eerste prototype schoen gemaakt en dit gepresenteerd aan een oude universiteitsvriend, waarna de twee een samenwerking zijn aangegaan. Voor de productie gebruikten ze afgedankte militaire voorraad om zo hun schoenenuitvinding verder te ontwikkelen. Toen al heel duurzaam dus.

Mode, comfort, extravagant en empowerment

Door hun innovatieve luchtgeveerde zool, oftewel bouncing soles, besloten ze in 1959 dat het tijd werd om meer reclame te gaan maken. Men wist toen al de koper ervan te overtuigen dat mode en comfort goed samen kunnen gaan.

Wat later werden Dr. Martens ineens opgepikt door een groep skinheads, die hiermee wilden benadrukken dat de stijl van de Britse arbeidsklasse iets was om trots op te zijn. Ook de pikten de Britse jeugd het op en werd het hun symbool van zelfexpressie en empowerment. Er volgende leuke trends, zoals het personaliseren met bloemen en andere versierselen en ook in de muziekwereld werd Dr. Martens succesvol geïntroduceerd.

Dr. Martens 1460

Als je het zo leest lijkt het een succesverhaal, maar wacht even, we zijn er nog niet. Het merk maakte in 2000 een flinke daling in populariteit door, waardoor het roer om moest. High fashion designers zijn met het concept aan de slag gegaan en hebben de klassieke 1460 Dr. Martens opnieuw  aangepast naar deze tijd en fashion.

Identiteit

Nu je de historie achter deze geweldige boots weet, vind je het misschien des te cooler om deze boots aan je garderobe toe te voegen en hiermee je zelfexpressie en unieke identiteit te laten zien. Zoals we in het begin van het artikel al vertelden, zijn Dr. Martens veelzijdig, goed te combineren en daarom een musthave-item om aan je garderobe toe te voegen. Welke Dr. Martens zijn jouw favoriete? Voor nog meer inspiratie kun je kijken bij onze uitgebreide collectie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *