• Gratis verzending. Vanaf €59.95
  • Gratis retour. 100 dagen retourtermijn
  • 10 winkels. Altijd een winkel in de buurt
  • AfterPay. Eenvoudig achteraf betalen
  • Gratis retourneren en achteraf betalen

Dr Martens boots

Dr Martens
7 van 7 artikelen
Sorteren op: Per pagina:
20
7 van 7 artikelen
Sorteren op: Per pagina:
20

Dr Martens boots | SNEAKERS

Dr Martens boots zijn al tijden populair. De boots zijn populair onder iedereen met een eigen stijl en uniek karakter. De Dr Martens boots hebben een simpel en herkenbaar design. De boots zijn populair omdat ze lang meegaan en het comfort dat ze bieden. Dr Martens boots zijn niet altijd alleen maar gedragen voor modieuze doeleinden. Oorspronkelijk werden de boots gedragen als werkschoenen en om mee in de tuin te werken.

Dr Martens boots | Historie

Het verhaal van de Dr Martens boots kent eigenlijk twee verhalen die bij elkaar komen. Aan de ene kant heb je de familie Griggs en aan de andere kant Dr. Klaus Maertens. In 1901 begon de familie Griggs in Engeland met het produceren van werkschoenen. Zij stonden bekend om de goede kwaliteit. Het verhaal schuift vervolgens op naar München. In 1945 creëerde Dr. Klaus Maertens, een 25 jarige soldaat, zijn eigen schoen. Hij herstelde van een gebroken voet en verving de traditionele leren zool, voor een unieke lucht geveerde zool, zodat zijn herstel sneller zou verlopen. De schoen werd een succes en werd vooral gedragen door oudere vrouwen. Toen hij in 1959 begon met het adverteren van de schoen in overzeese tijdschriften ontstond een samenwerking met de familie Griggs.

Dr Martens vintage boots

De samenwerking was een succes en een icoon werd op deze manier geboren in de jaren 60. In eerste instantie werden de Dr Martens boots nog gedragen door werklui en soldaten, maar uit het niets werden de boots opgepikt door een bredere groep. Sinds de jaren 90 staan de Dr Martens boots ook wel bekend als festival boots. De combinatie van muziek en Dr Martens heeft ervoor gezorgd dat de boots nog populairder werden. Zo zijn er inmiddels dames boots uitgebracht in verschillende kleuruitvoeringen. De Dr Martens boots zijn uitgegroeid tot boots die wereldwijd geliefd zijn en dat al ruim 50 jaar! In 2010 vierde de Dr Martens boots namelijk alweer zijn vijftigste verjaardag. 

Dr Martens sale

Iedereen houdt van een goede deal. Daar weten wij bij SNEAKERS alles van. Daarom vind je bij ons ook Dr Martens sale producten zodat je ook tijdens periodes waarbij jouw budget beperkt is toch nog van jouw favoriete boots genieten. Diverse artikelen van Dr Martens in de uitverkoop vind je daarom bij ons voor scherpe prijzen. Bekijk onze collectie en vind jouw favoriete uitvoering voor een lage prijs. 

Ben je toch op zoek naar iets anders? Bekijk dan eens onze Timberland boots

Zeer geschikt voor de koude winterdagen zijn sneakers met donkere kleuren. Neem daarom zeker ook een kijkje naar onze zwarte sneakers dames collectie.