• Gratis verzending. Vanaf €69.95
  • Gratis retour. 100 dagen retourtermijn
  • 10 winkels. Altijd een winkel in de buurt
  • Gratis retourneren en achteraf betalen

Franchise

 

SNEAKERS, de dynamische schoenenketen met 47 vestigingen in Nederland en een succesvolle webshop: SNEAKERS.nl. De formule bestaat sinds 1997 en beschikt over een assortiment van de nieuwste sneakers van A-merken.

SNEAKERS positioneert zich als een landelijk kwaliteitslabel in het midden tot hoog segment, dat staat voor specialisme en dé sneakerspecialist van Nederland.

De merkidentiteit van SNEAKERS is als volgt te omschrijven:
‘’SNEAKERS is je professionele lokale sneakerspecialist met een fashion karakter. We bieden de consument een professioneel assortiment van de bekende sport- en fashionmerken in een premium winkelomgeving en webshop. De winkels zijn toegankelijk en het winkelpersoneel is deskundig, servicegericht en heeft passie voor sneakers.’’

De franchisenemer wordt ondersteund in alle facetten die een eigen onderneming met zich meebrengt:
 
Automatisering

Voor een goed verloop van de verkopen, inzicht in voorraadposities en de overige facetten van de bedrijfsvoering wordt binnen SNEAKERS gewerkt met een kassapakket van ACA. 

Dit pakket houdt alle relevante informatie bij waardoor er snel kan worden ingesprongen op actuele ontwikkelingen. Daarnaast is de automatisering het aanspreekpunt omtrent inventarisaties, computerstoringen en andere automatisering gerelateerde zaken.

Inkoop

De afdeling inkoop is samen met de Inkoop Advies Commissie (bestaande uit voorgedragen franchisepartners) altijd op zoek naar de beste modellen voor SNEAKERS. Inkoop is verantwoordelijk voor het beleid ten aanzien van de te voeren modellen en merken. Door een goede analyse van verkopen, modebeeld op straat en bezoeken van nationale en internationale beurzen zijn de inkopers van SNEAKERS ieder moment op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Door de mix van commerciële en high level/toonaangevende modellen stellen zij een zeer goed gewaardeerde collectie samen.

Marketing

Met een eigen marketingafdeling is SNEAKERS in staat om direct in te springen op de snel veranderde marktsituatie. Door de combinatie van een creatiespecialist en online als offline mediaspecialist/analist worden er zeer verrassende en goed werkende campagnes bedacht en uitgevoerd. Met samenwerkingsverbanden in diverse branches (dancefeesten, online en offline mediabureaus, participaties en joint promotion) zorgen zij ervoor dat SNEAKERS goed op de kaart wordt gezet en de directe doelgroep wordt aangesproken en overgehaald om een bezoek te brengen aan SNEAKERS.

Met zowel campagnes voor optimalisering van de naamsbekendheid en affiniteit met de formule, als actiematige campagnes, is de achterliggende gedachte altijd rendementsverbetering en maximalisering van de winst. Binnen de naamsbekendheid,- en affiniteitcampagnes gaat het vooral om de beleving van de consument te optimaliseren, terwijl met de actiematige campagnes de consument wordt aangesproken.

Logistiek

Met een snel wisselende collectie is een goed functionerend logistiek systeem erg belangrijk.
Door middel van de juiste balans in leveringen trachten we de voorraden zo optimaal mogelijk te houden om zodoende nee-verkopen en liquiditeitsdruk te voorkomen

Met Just in Time Delivery wordt er voor gezorgd dat de juiste producten op het juiste tijdstip voorradig zijn. Leveringen vinden daardoor altijd in delen plaats, waardoor de verwerking van de goederen ook goed te plannen valt. Daarnaast maken wij gebruik van het zogenaamde OTB systeem (Open To Buy), dit houdt in dat een gedeelte van het budget pas later wordt ingevuld afhankelijk van de marktontwikkelingen. Eventuele fastmovers en seizoensgerelateerde modellen worden geleverd via het Centraal Magazijn. Dit alles is ontwikkeld om een zo goed mogelijk rendement te verkrijgen en daarmee de winst te maximaliseren.

Alle ondernemers kunnen een beroep doen op de know how van de franchisemanagers. Zij coachen de franchisenemers waar nodig is. Daarnaast bezoeken zij de winkels regelmatig en staan altijd voor je klaar.

FRANCHISENEMER GEZOCHTKlinkt al het bovenstaande jou als muziek in de oren? Twijfel dan niet om contact op te nemen. Stuur een e-mail naar: franchise@sneakers.nl
SNEAKERS Stores is voortdurend bezig om haar landelijke dekking te optimaliseren en wellicht past jouw voorstel wel in onze plannen.