Het verhaal achter de Air Jordan 1

10 JANUARI, 2022

High End sneakers zijn overal terug te zien, in alle soorten maten en kleuren. Een populair model dat al een aantal jaren niet uit het modebeeld is weg te slaan, is de Air Jordan 1

De Air Jordan 1 is ontstaan in 1984. In samenwerking met de legende Michael Jordan heeft Nike dit populaire model gemaakt. Een basketbalschoen die net even anders is dan normaal en uitsluitend gedragen mocht worden door Michael Jordan zelf. 

Maar dat is nu zeker verledentijd! Want de sneaker is niet meer weg te denken in de fashionwereld en wordt door veel sneakerliefhebbers gedragen. Oorspronkelijk is de air Jordan 1 dus een basketbalschoen, die vandaag de dag is uitgegroeid tot een echte fashion musthave. 

Het design

Bij het ontwerpen van de sneaker, had Michael Jordan zeker wat vereisten. De sneaker moest net even anders zijn dan de gewoonlijke basketbal sneaker. Je herkent de sneaker gelijk al aan de grote swoosh die op de zijkant van de sneaker terug te vinden is. Een uniek detail dat je op elke Jordan terugziet, is het speciale logo van Jordan. Een basketbal met 2 vleugels en de tekst “Air Jordan”. De Air Jordan 1 wordt in veel verschillende unieke kleuren gemaakt, waardoor het een echte eye catcher is.

Verschillende hoogtes

In totaal is de Air Jordan 1 in drie verschillende modellen verkrijgbaar. Ben je fan van een lage sneaker? Dan zit je goed bij de Air Jordan 1 low. Deze sneaker heeft alle kenmerken van de Air Jordan 1 en is gemaakt als laag model. Een populair model met alle onderscheidende factoren van de iconische air Jordan sneaker is de Air Jordan 1 Mid. 

Het is een middelhoge sneaker, die verkrijgbaar is in veel verschillende leuke kleurencombinaties. Het laatste model, is toch wel de populairste van de 3. Namelijk de Air Jordan 1 High. Dit model is net iets hoger dan de Mid’s en het originele silhouet dat is uitgekomen in 1985. Dit maakt de sneaker wat duurder dan een Air Jordan 1 Mid, omdat je dus met het originele model te maken hebt.

Bekijk de Nike collectie