Dit zijn de sneaker trends van 2020

17 JANUARI, 2020

Of je nu op zoek bent naar een fashion item of een casual/sportieve schoen voor jouw dagelijkse bezigheden, sneakers zijn een geweldige oplossing. Ga je naar je werk, maak je een wandeling door de bossen of ga je gewoon een dagje shoppen? Bij elke gelegenheid loop je er met sneakers trendy bij en hoef je je niet druk te maken om blaren of pijn aan je voeten. Afgelopen jaar hebben we veel trends voorbij zien komen als dad shoes en felle kleuren. Wij kunnen niet wachten op de nieuwe sneaker trends van 2020 die komende maanden in de straten te spotten zullen zijn. Daarom hebben we alvast de belangrijkste trends op een rijtje gezet zodat ook jij op de hoogte bent van de laatste mode ontwikkelingen.

#1 Sneaker trend 2020: Kleurmix

Felle kleuren zien we laatste tijd vaker terug bij sneakers. Meestal zijn dit echte eyechachers. Afgelopen jaar zagen we al dat sneakers met felle kleuren erg populair waren. Dat zal komend jaar alleen maar meer worden. Vergeleken met 2019 beschikken de sneakers van dit jaar over meer kleurcombinaties. Zowel opvallende combinaties van diverse (felle) kleuren, als witte sneakers met subtiele kleurrijke details zullen, zeker in het voorjaar, veel te zien zijn.

#2 Sneaker trend 2020: Retro

Afgelopen jaar schreven we in een blog dat oude modellen in een nieuw jasje één van de trends van 2019 zou worden. Denk aan diverse 90’s stijl schoenen die we nu opnieuw in de markt zien. De vertaalslag van deze trend vind in 2020 plaats in de vorm van retro sneakers. Wat vroeger hip was, keert op zijn tijd weer terug. Merken als ReebokVans en adidas spelen perfect in op deze trend en hebben een groot deel van hun collectie aan de retro-look gekoppeld.

#3 Sneaker trend 2020: Platform sneakers

Platform sneakers. Een trend die we afgelopen jaar al zagen zal ook komende tijd niet snel uit het straatbeeld verdwijnen. Dames zijn dol op deze trend en dat is niet te ontkennen. Deze sneakers hebben een uitstraling die meer naar de fashion neigt. Hierdoor worden ze vaak gedragen door fashionistas en dames die hun sneakers zorgvuldig matchen bij een passend outfit.

#4 Sneaker trend 2020: Klassieke witte sneakers

Een model die Witte PUMA sneakers draagt met mintgroene accenten\

Wellicht een cliché, maar de witte sneakers zullen (ook) dit jaar een ‘must have’ zijn voor jou schoenenkast. Gemakkelijk te combineren met al jouw outfits, geschikt voor elke gelegenheid en zowel sportief als trendy. Dat karakteriseert de witte sneakers. In onze collectie vind je een overvloed aan witte sneakers. Van de klassieke adidas Stan Smith tot nieuwe modellen van Puma en Antony Morato.

Wat is jouw favoriete sneaker trend van 2020? Houd jij meer van de platform sneakers en een combinatie van diverse kleuren, of ga je liever voor de klassieke witte sneakers en de retro-look?

Bekijk de gehele collectie