HANDIG OM TE WETEN: HOE SPREEK JE DEZE MERKEN UIT?

17 FEBRUARI, 2023

Er is nog wel eens verwarring over hoe je een merknaam uitspreekt. Ook gaat het wel eens fout bij namen van artiesten zoals bijvoorbeeld 6lack, heel veel fans spraken dit uit als ‘six-lack’ maar de ‘6’ hoort dus een ‘B’ te zijn en dus spreek je het uit als ‘Bleck’. Maar voor deze blog zoomen we in op merknamen. Weet jij hoe je alle merknamen uitspreekt? Lees snel verder en krijg voor eens en voor altijd het verlossende antwoord.

Sneakers

De meeste weten wel hoe ze onze naam moeten uitspreken maar even voor de zekerheid: Sneakers is een Engels woord en je spreekt Sneakers dus uit als ‘Sniekers’.

Adidas

Veel mensen zeggen Adidas, op z’n Amerikaans: A-diee-des. They are wrong. Adidas komt oorspronkelijk uit Duitsland en is het dus gewoon A-die-das.

Converse

The all-time faves: de All Stars, iedereen kent ze wel, de platform sneakers van Converse. Je hebt ze in allerlei soorten kleuren en printjes. Maar hoe spreek je dit merk nou uit? Je spreekt het uit als Konvurs.

Levi’s

Misschien kende je het merk al maar al helemaal na het liedje van Bilal Wahib, 501. ‘’Ik zag haar in die 501, ik dacht alleen maar that’s baeee…’’ Maar even terug naar Levi’s, ze verkopen niet alleen jeans maar ook hele leuke schoenen. Deze merknaam spreek je dus uit als Lee-vais. En dus geen Lee-vies .

Nike

De ontwerper van een de leukste sneakers, namelijk de Nike Jordans. Maar hoe spreek je deze merknaam nou uit? Is het Naik of zeg je Naikee? Nike spreek je uit als Naikee.

Saucony

Over dit merk zijn er veel wisselende antwoorden zoals: Sauwcony, Saucon-e of Sausoonie. Maar dan moet ik je helaas toch echt teleurstellen. Want de goede uitspraak van Saucony is saw-kah-nie, lekker met een Amerikaanse tongval.

Superga

Ook op kantoor waren de meningen verdeeld over Superga want is het nou; Su-perga, Su-per-ga of Super-ga? *tromgeroffel* Het is Su-per-ga, plus de ‘g’ spreek je hetzelfde uit als de 2e ‘g’ van Lady Gaga en ook bij deze uitspraak mag je je mooiste Italiaanse accent opzetten.

Veja

Het duurzame Parijse schoenenmerk Veja spreek je uit als Vaey-zjah als in ‘déjà vu’. Dus zet je allermooiste Franse accent op!

Sprak jij ze allemaal al goed uit? Of moet je ook nog even oefenen? Voor onze webshop hoef je het in ieder geval niet perfect te kunnen uitspreken en kun je je favoriete sneakers voor damesheren en kids met een paar klikken zo toevoegen.